Moška polovica predstavnikov San Marina na letošnji Evroviziji, Michele Perniola, se pripravlja na jutrišnji nastop v Sanremu, imenovanega Funky Night, v čast večnemu Sanremo glasbenem festivalu!
Če mladega italijanskega glasbenika ne poznate - nič zato. Spoznali ga boste v letošnjem letu, ko boste zanj zagotovo slišali vsaj še nekajkrat. Začetki kariere mladega Italijana segajo v leto 2012, kjer je zmagal na njihovem TV Showu Ti lascio una canzone, leto pozneje je debitiral na festivalu Junior Eurovision Song Contest v Kijevu, Ukrajini, s skladbo "O-o-O Sole Intorno A Me", maja pa ga bomo videli na odru dunajskega prizorišča, že 60. tekmovanja za Pesem Evrovizije, skupaj s pevko Anito Simoncini, članico zasedbe The Peppermints, skupine, ki je v preteklem letu zastopala San Marino na tekmovanju Junior Eurovision Song Contest 2014. Vendar še preden bo mladenič odpotoval v Avstrijo, bo nastopil v Casa Sanremo, z odličnim šov programom, imenovanim Funky Night!


Dogodek je organiziran pod pokroviteljstvom skladatelja, ki sliši na ime Antonello Carozza - Antonello je tisti, ki je odgovoren za nastope na Otroški Evroviziji 2013 ter 2014, letos pa bo poskrbel za skladbo, ki bo predstavljala San Marino na "veliki" Evroviziji - vse skupaj pa se bo odvijalo jutri, v ponedeljek, 09. februarja ob 23.30, v sanremskem Palafioriju, dne, ko se bo odvil prvi večer večnega festivala Sanremo. Michelu bo družbo na odru delal QUEENS Superband, band, ki bo mladega glasbenika spremljal na predevrovizijski turneji po Evropi, ter Dott. Feelx, člen italijanskega TV šov programa Chiambretti Night. Dogodek bo povezoval Danilo Daita, prenos v živo pa bo omogočala Sky HD Musik TV.

Dogodek na Facebooku je dostopen na tej povezavi!

J.V.
(FOTO: Queens Academy Italia)