HannahRaayPred časom je slovensko javnost presenetila novica, da tudi letos Slovenci v Evropo pošiljamo svojega predstavnika. Na RTV Slovenija so se odločili, da na tekmovanju sodelujemo tudi letos in to z izborom EMA, na katerem bosta sodelovala tudi eden najuspešnejših glasbenih producentov pri nas, Raay in lanskoletna (ter zaenkrat še vedno aktualna) evrovizijska predstavnica Slovenije, Hannah Mancini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danes je Val 202 (kasneje tudi Radio Maribor) tudi premierno predstavil vse potencialne skladbe, ki bi utegnile predstavljati Slovenijo na tekmovanju za Pesem Evrovizije. Slovenija se bo na prej omenjenem izboru predstavila v drugem polfinalu, 8. maja 2014, kar pomeni, da bo RTV SLO za promocijo zmagovalne skladbe EME 2014 imela natanko dva meseca.

Bo Raay z Mancinijevo sedel na dveh stolih?
Lanskoletna predstavnica Slovenije na Evroviziji je združila moči z varovancem pevk April in Nike Zorjan, Raayjem. Mancinijeva je z Raayem in Tino Piš, soustvarila skladbo za Tinkaro Kovač. Tinkarina skladba nosi naslov 'Spet / Round and round', manj znano pa je, da je tandem Raay - Mancini, poskrbel za še eno skladbo. Skupaj sta ustvarila tudi skladbo 'One and all', ki jo bo na moldavskem predizboru odpela Diana Staver. Tu pa se pojavi naše vprašanje: Če se bosta Raay in Hannah, kot avtorja skladb, udeležila tekmovanja za Pesem Evrovizije, ter, če slučajno na obeh predizborih zmaga ravno katera od njunih skladb - pri kateri delegaciji, v zeleni sobi, bosta sedela? 

Na vprašanje nam je odgovoril Raay: "Bojazni, da bi v Moldaviji slavili, ni. Pa ne zaradi drugega, ampak v Moldaviji je bila pesem narejena naključno, komad je sicer super, vendar se bojim, da je preveč moderen, da bi lahko širše množice prepričal v Moldaviji, ki je, kolikor sem uspel izvedeti, vseeno malce bolj konservativna država po glasbenem okusu, sploh ker je pevka ena od mlajših vzhajajočih deklet, ki šele prihajajo in ne tako uveljavljeno ime, kot so recimo letos pri nas na Emi, vključno s Tinkaro. No, nikoli ne reci nikoli. Če bi se to res zgodilo, bi s Hannah s ponosom držala slovensko zastavo in bdela ob slovenski delegaciji, potem pa bi s slovensko zastavo vsake toliko časa šla še do moldavske ekipe pomahat, da malo razširimo in združimo mednarodna sodelovanja v glasbeno sinergijo (smeh). Bi pa morda "koristila" potovanje z njihove strani, da bi bilo pri nas za RTV manj stroškov J vendar kot rečeno - na EMI je močna konkurenca, tako, da je za začetek treba vedeti, da so vsi izvajalci v popolnoma enakih položajih, čeprav berem, da Tinkaro uvrščajo med favorite. Kar spomnite se, kako je Alenka Gotar kot, širši pop javnosti, popolnoma neznano ime slavila na EMI! Ko se začne EMA, so vsi na točki nič. Štejejo dobre skladbe in izvedbe," je za spletni portal UltraPogled.eu ekskluzivno povedal Raay, ki je pred nedavnim povil še drugega sina - Oskarja.

EMA2014 glasbeniki

 

J.V.
(FOTO: fotomontaža izvajalcev)