Maraaya. Če ste tako hoteli ali ne - zagotovo niste mogli zgrešiti imena tega glasbenega tandema, ki bosta ponosno zastopala barve slovenske zastave, na, že 60. tekmovanju za Pesem Evrovizije, ki bo letos potekal v avstrijski prestolnici. Do njune prve vaje, na velikem evrovizijskem odru, je le še dobrih štirinajst dni, pa vendar sta dosedaj aktualna slovenska evrovizijska predstavnika poskrbela za marsikatero presenečenje. 

 

 

 

 

 

 

 

 Le nekaj dni po tem, ko je bilo znano, da bosta Slovenijo na tem velikem glasbenem tekmovanju predstavljala Maraaya, s skladbo "Here For You". se je na svetovnem spletu pojavil krajši videoposnetek, na katerem slovenski a capella zbor, Perpetuum Jazzile, ki svojo slavo uživa tako na naših, kot na evropskih in svetovnih odrih, prepeva svojo različico aktualne evrovizijske skladbe, na katero letos Slovenci polagamo svoje upe. 

No, včeraj pa se je, kot strela iz jasnega, na uradnem evrovizijskem YouTube kanalu pojavilo presenečenje. Ne samo, da so se Maraaya in Perpetuum Jazzile skupaj zaprli v studio in pripravili priredbo, na katerem ni uporabljen niti en inštrument - šli so še korak dlje - posneli so tudi videospot. Pripravil ga je vedno bolj iskani režiser Niko Karo, iz Videoprodukcije KARO Media, ki je z Marjetko in Raayjem sodeloval že v časih, ko projekta Maraaya še ni bilo; prav tako je on tisti, ki je režiral in pripravil tudi uradni evrovizijski videospot. Here For You vsekakor ni prvi evrovizijski projekt, ki ga je režiral Karo, poskrbel je namreč tudi za videospot Hannah Mancini, "Straight Into Love", pesem, ki je predstavljala Slovenijo na Evroviziji 2013, kot tudi za videospot lanske predstavnice Tinkare Kovač, "Round And Round", pa tudi za vizualno različico skladbe "Nisi sam / Your Light", ki jo je prepevala Ula Ložar, prva slovenska predstavnica na tekmovanju Junior Eurovision Song Contest, ki je v preteklem letu potekalo na Malti. 

maraayaPJ

Preverite torej, kako izgleda, ko se združijo slovenski evrovizijski predstavniki Maraaya ter vokalna ekstaza Perpetuum Jazzile!

J.V.
(FOTO: Matic Pandel & Sara Žigon, zajem slike)