RTV Slovenija bo tudi prihodnje leto sodelovala na izboru za pesem Evrovizije. Objavljen je javni razpis za sodelovanje na izboru Ema 2017, s katerim se začenja iskanje novega predstavnika.Uredništvo Razvedrilnega programa vabi avtorje pesmi k oddaji svojih predlogov prek spletnega obrazca, ki je dostopen tukaj . Tudi letos velja pravilo, da mora biti izvajalec državljan Slovenije, če je avtor tuj državljan. In če je izvajalec tujec, mora biti avtor pesmi državljan Slovenije. Na odru je lahko največ šest izvajalcev. Vsi izvajalci morajo biti na dan prvega predizbora Pesmi Evrovizije (tj. 9. maja 2016) stari najmanj 16 let.


Razpis in izjava, ki je del razpisne dokumentacije, sta objavljena tudi na tej povezavi.
Upoštevane bodo vse popolne prijave z vsemi zahtevanimi prilogami, ki bodo naložene prek spletnega obrazca do vključno ponedeljka, 3. novembra 2016, do polnoči. 
Evrovizijsko dogajanje se, po zaslugi pesmi 1944, ki jo je izvedla pevka Jamala, seli v Ukrajino. V igri so poleg prestolnice Kijeva še Dnipro in Odesa. Kot zanimivost - Jamala je podprla kandidaturo Odese. Izbor bo potekal prihodnje leto med 9. in 13. majem.


Letos nas je s pesmijo Blue and Red zastopala ManuElla. Čeprav je Slovenija obstala v predizboru, se je v zadnjih petih letih trikrat uvrstila v finale. Skozi predizbore so se s svojimi pesmimi prebili Maja Keuc, Tinkara Kovač in Maraaya.

 

Izbor za Pesem Evrovizije 2017 je mogoče spremljati na MMC-jevem portalu, na Facebooku,  TwitterjuInstagramu  in kanalu YouTube  ter na Snapchatu @EmaEvrovizija.

RTVSLO, J.V.
(FOTO: EMA)