AE1 1Po uspešno predstavljenih priredbah Fell in Love, kot tudi She Will Be Loved, kitarski novogoriški dvojec, v sestavi Petra Srebrniča in Boštjana Pertinača, predstavlja že tretjo priredbo in videospot, I Will Wait.

 

Zgodba Acoustic Extravaganza se je začela z duom kitare, ki jo preigrava Boštjan Pertinač in basa, za katerega poprime Peter Srebrnič. Akustični duo iz Nove Gorice s svojim repertoarjem, ki pretežno sestoji iz hitov osemdesetih do dandanašnjih hitov, zabava mlado in malo manj mlado občinstvo.

Tokrat Peter in Boštjan predstavljata že svojo tretjo priredbo in sicer, za skladbo I Will Wait, ki so jo v originalu predstavili Mumford & Sons, kot del svojega albuma Babel, ki je izšel leta 2012. Fanta smo povprašali, zakaj sta se odločila za priredbo ravno te skladbe: »Za to pesem sva se odločila iz več razlogov. Eden izmed njih je ta, da je pesem bolj živa, hitrejša od prejšnjih dveh, prav tako pa nama je tudi udobna za igranje v živo. Ko nastopava, je odziv na to pesem odličen in publiko vedno dvigne na noge,« sta povedala.

»Lokacije za spot ni bilo težko določiti, saj sva si snemanje videospota že na samem začetku predstavljala nekje zunaj, na lokaciji z lepim razgledom. Kje drugje bi to bilo, kot pri gostilni Kekec nad Novo Gorico, kjer je prelepo videti ne samo Novo Gorico, ampak tudi Italijo, ter, če je lepo vreme, kraje vse do morja. V snemanju sva uživala, nastali so super posnetki in tako je nastal videospot,« sta nam zaupala fanta, ki te dni že pridno polnita termine za prihajajoče zimske nastope.

Duo pa še naprej ohranja svoj železni repertoar in ga širi. Acoustic Extravaganza še naprej igra po raznih dogodkih, v svoji zgodovini nastopov sta nastopila že na vseh koncih po Sloveniji, vse od Ljubljane pa do Pirana.

J.V.
(FOTO: osebni arhiv izvajalca)