Sweetsology 1Sweetsology so skupina, ki je ni potrebno predolgo predstavljati. Svojo sladko glasbo predstavljajo že od leta 2011, ko je znamka Sweetsology v glasbeno vesolje izstrelila posladkani duo, v sestavi multiinštrumentalista Boruta Šemerla ter vokalistke Kaje Židanek, kasneje sta poiskala bobnarske in kitarske okrepitve, ter sladki glasbi dodala tisti sladkorček, ki izpolnjuje glasbeno celoto, ter prvič močneje osvojili radijske postaje s skladbo 'Greva tja'.   

 

 

 

 

 

 

                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tokrat predstavljajo skladbo 'Poišči navdih', ki zopet diši po osvajanju slovenskih radijskih postaj, za katero je besedilo zopet napisala glavni obraz zasedbe in vokalistka Kaja Židanek, širši javnosti znana tudi kot absolutna zmagovalka Festivala novih skladb 2016: »Same osnove za pesem so bile narejene že kmalu po izdaji našega prvega singla v slovenščini - Greva tja. Nameravali smo jo izdati kot naslednji singel z besedilom, ki ga napišem sama, saj sem takrat ugotovila, da lažje interpretiram in se bolj vživim, če sama pišem besedila. A besedilo takrat kar ni in ni steklo, zato smo pesem postavili na stran. Vse do prazničnega decembra 2016, ko sem v avtu poslušala naše še neizdane pesmi. Slednja mi je bila najbolj všeč in rekla sem si: "Kaja, čas je da najdeš navdih za to pesem". Tako je nastala pesem, ki je pozitivno naravnana in moja želja je, da si jo vsak lahko zapoje ob poslušanju po radiu.«

Tudi tokrat je vajeti glasbe in aranžmaja v roke prevzel Borut Šemerl, za besedilo je poskrbela Kaja Židanek, prav tako pa je sladka zasedba pripravila tudi videospot, v režiji Sabine Meze in Siniše Đukovića iz notranjske videoprodukcije NESI Videos, posnet pa je bil tako v Logatcu, kot v Lazah. Kot povedo člani zasedbe: »Skladba govori o iskanju navdiha v vsakdanjem življenju za vsakega posameznika. Vsak od nas najde navdih v različnih stvareh. Sweetsology ga v glasbi. Kar smo prikazali tudi v videospotu z različnimi nastopajočimi (Žaklina Jurkovič, Ana Jenko, Sabina Meze, Siniša Đuković), prav tako pa se skladbe zopet razlikuje od prejšnje 'Something To Be Free' – za skladbo 'Poišči navdih' bi lahko dejali, da je obarvana v disko ritmih, v sebi pa nosi močno pozitivno sporočilo, kjer ne bo nikogar pustil ravnodušnega.

J.V.
(FOTO: Sabina Meze, Borut Šemerl)