MajaDuncan StayWithMeillionReasonsDa glasba združuje različne kulture, je sporočilo, ki nam je vsem nam že dolgo znano. Prav to pa sta, v slovensko – havajski navezi, z zadnjim sodelovanjem dokazala Maja Založnik in Duncan Kamakana, v dvojni priredbi skladb 'Million Reasons' Lady Gage ter 'Stay With Me' Sama Smitha. In sedaj se zagotovo sprašujete – zakaj ta daljna naveza?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maje Založnik ni potrebno posebej predstavljati. S svojim glasom je navduševala in osvojila srca poslušalcev tako v Sloveniji, kot v tujini. Preizkusila se je v različnih glasbenih šovih (Popstar, Bodi idol, Supernova, Misija Evrovizija, Slovenija ima talent, X Factor), med zadnje, vidnejše uspehe, pa šteje tudi nastop v talent šovu The Voice of Germany, kjer s priredbami, kot so You're Nobody 'Til Somebody Loves You, Maps, ter I Just Want To Make Love To You, še slehernega poslušalca ni pustila ravnodušnega, niti Samuja Haberja, pevca skupine Sunrise Avenue, ki je bil v času njenega sodelovanja v šovu tudi njen mentor.

Četudi Havajec, pa tudi Duncan Kamakana ni ime, za katerega slovenska glasbena publika še ne bi slišala. Tudi sam je leta 2013 tekmoval v šovu The Voice of USA, le pred nekaj tedni pa se je, skupaj z našo pevko Katayo, boril za zmago našem izboru, ki izbira predstavnika za Pesem Evrovizije, EMA 2017, s skladbo 'Are You There', kjer sta na oder Gospodarskega razstavišča dostavila pravljični nastop v slogu Disneyja. Na istem odru pa je stala tudi Založnikova, ki je Katayi in Duncanu, nudila glasovno podporo, v vlogi spremljevalne vokalistke.

MajaDuncanKataya EMA17
Maja Založnik je na letošnji EMI vokalno podpirala Katayo in Duncana v skladbi 'Are You There'. (FOTO: osebni arhiv)

»In tukaj se je pojavila najina ideja o skupnem projektu,« pravi temnolasa pevka, ki sedaj premierno, skupaj z Duncanom, predstavlja dvojno priredbo dveh močnih uspešnic v zadnjem času, 'Stay With Me', Sama Smitha ter 'Million Reasons' Lady Gage.

»Ko je bil
Duncan v Sloveniji, med pripravami za nastop s Katayo na EMI 2017, sva prišla na idejo, da posnameva priredbo. Tudi on je bil del šova The Voice v Združenih državah, kot sem bila jaz v Nemčiji. To naju je še bolj zbližalo, tako, da sva se dogovorila, da nekaj posnameva, seveda s pomočjo producenta Tima Žibrata, ki je, skupaj z Duncanom, naredil celoten aranžma pesmi. Kot zanimivost lahko povem, da gre za dvojno priredbo, ki jih v Sloveniji nismo tako zelo vajeni. In vesela sem, da smo, poleg skladbe 'Stay With Me', vpletli še pesem 'Million Reasons' Lady Gage, ki mi je v zadnjem času izredno ljuba,« še pove Maja Založnik, ter doda da so z Gagino skladbo zaključili krog skladnosti dveh pesmi, ki nosita močno sporočilnost.«

J.V.
(FOTO: osebni arhiv)