Omar Naber, naš aktualni evrovizijski predstavnik, se je, po dvanajstih letih, ponovno vrnil v Kijev, evrovizijsko prestolnico. Tokrat s skladbo On My Way, s katero se je predstavil na letošnji Emi, ter s seštevkom glasov žirije in ljudstva zmagal, ter si tako priboril vstopnico za veliki oder. Danes, na dan pred prvim polfinalom, v katerem nastopa pod zaporedno številko 17, je na oder stopil sproščeno, ter svoje delo opravil izvrstno.
Po uspešno opravljenih tiskovnih konferencah ter srečanjih s predstavniki medijev, se je Omar Naber na evrovizijski oder odpravil samozavestno, kjer je bilo več kot očitno, da je bilo tudi v sam nastop vloženega veliko truda in predvsem premisleka. Obleka, ki je delo Jelene Proković, prav tako gotovo ni ista, kot jo je nosil pred dvanajstimi leti, kot so velele govorice pred Omarjevim odhodom v Kijev.

Kot velja slišati tu, v medijskem središču, na samem 'mestu zločina', bi Omar z jutrišnjim nastopom utegnil presenetiti, Omar se pa na odzive ne ozira kaj preveč. Še vedno ostaja miren, zvest sam sebi, predvsem pa fokusiran na svoj nastop. 


Jutri bo torej na vrsti že prvi polfinalni večer, v katerem Omar Naber, s svojo pesmijo On My Way, nastopa pod zaporedno številko 17. Pa preverimo celoten seznam nastopajočih v prihajajočem prvem polfinalnem večeru tekmovanja za Pesem Evrovizije:

 1. Švedska - Robin Bengtsson - I Can't Go On
 2. Gruzija - Tako Gachechiladze - Keep The Faith
 3. Avstralija - Isaiah - Don't Come Easy
 4. Albanija  Lindita - World
 5. Belgija - Blanche - City Lights
 6. Črna Gora - Slavko Kalezić - Space
 7. Finska - Norma John - Blackbird
 8. Azerbajdžan - Dihaj - Skeletons
 9. Portugalska - Salvador Sobral - Amar Pelos Dios
 10. Grčija - Demy - This is Love
 11. Poljska - Kasia Mos - Flashlight
 12. Moldavija - SunStrike Project - Hey Mamma!
 13. Islandija - Svala - Paper
 14. Češka - Martina Barta - My Turn
 15. Ciper - Hovig - Gravity
 16. Armenija - Artsvik - Fly With Me
 17. Slovenija - Omar Naber - On My Way
 18. Latvija - Triana Park - Line


J.V.
(FOTO: Ema - Eurovision Slovenia)