Anabel, BQL, Gregor Ravnik, Ina Shai, Indigo, KiNG FOO, Lara Kadis, Lea Sirk, ManuElla, Marina Martensson, MILA, Nika Zorjan, Nuška Drašček, Orter, Proper, Tanja Ribič - to so izvajalci, ki se bodo februarja pomerili na predizboru EMA 2018 v studiu 1 Televizije Slovenija.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Štiričlanska strokovna izborna komisija, ki so jo sestavljali glasbenica, pevka in predstavnica na Pesmi Evrovizije 2011 Maja Keuc, glasbenica in profesorica kitare Eva Hren, glasbeni urednik na Valu 202 Jernej Vene in kitarist, avtor glasbe Tadej Košir, je med 1 08 prijavami izbrala šestnajst pesmi in izvajalcev, ki se bodo predstavili na predizboru EMA 2018.

Pesmi (z delovnimi naslovi) in izvajalci, ki bodo nastopili na predizboru EMA 2018 (zapisani po abecednem vrstnem redu imen):

Anabel – Pozitiva

BQL – Ptica

Gregor Ravnik – Zdaj je čas

Ina Shai – V nebo

Indigo – Vesna

KiNG FOO – Žive sanje

Lara Kadis – Zdaj sem tu

Lea Sirk – Cirque

ManuElla – Dan potem

Marina Martensson – Blizu

MILA – Svoboda

Nika Zorjan – Uspavanka

Nuška Drašček – Ne zapusti me zdaj

Orter – Tisoč let

Proper – Ukraden cvet

Tanja Ribič – Ljudje

Pravila za izbor slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije
Predizbor in finalni izbor bosta februarja 2018. Gledalci in poslušalci bodo ob žirijah izbrali slovenskega predstavnika na 63. tekmovanju za Pesem Evrovizije 2018.  V predizboru se bo predstavilo šestnajst pesmi. Osem se jih bo uvrstilo v finalni večer. Štiri najboljše po mnenju gledalcev in poslušalcev prek telefonskega glasovanja in štiri najboljše po mnenju žirijeV finalnem izboru bomo torej slišali osem najboljših. O zmagovalcu bo odločalo šest žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjemRazmerje ocen oz. točkovanja žirij in telefonskega glasovanja bo 50-50. Podrobnejša pravila glede izbora skladbe za sodelovanje na izboru predstavnika/predstavnice/predstavnikov RTV Slovenija na 63. tekmovanju za Pesem Evrovizije 2018 si lahko preberete tukaj.  Dogajanje, povezano z izborom EMA 2018, lahko spremljate na uradni spletni strani ter družabnih omrežjih Facebook, Instagram in Snapchat (emaevrovizija).


RTVSLO, B.K., K.K.
(FOTO: SOJ RTVSLO/Jani Ugrin)