ema2018Polfinalni večer bo na sporedu v soboto, 17. februarja, finalni pa teden dni kasneje, 24. februarja 2018. Preverite, kdo bo tisti, ki bo vodil EMO 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vid Valič se na oder Eme podaja prvič in se izziva veseli: »Ema je tista 25-letna gospodična, ki jo vsak voditelj hoče povabit na ples. Vesel sem, da sem dobil to čast in komaj čakam, da se zavrtiva na malih in velikih ekranih. Bo pa zaradi moje prisotnosti tudi takoj jasno, kdo je najslabši pevec tam. Tako bomo morali izbrati samo še najboljšega.«


Vid Valič bo voditelj izbora EMA 2018. (FOTO: Jernej Kokol)

Na Emi se bo v soboto, 17. februarja, predstavilo 16 izvajalcev, ki se bodo borili za vstopnico v finale. Le 8 najboljših, 4 po izboru žirije in 4 po izboru gledalcev in poslušalcev, pa se bodo predstavili tudi v finalnem večeru, ki bo na sporedu 24. februarja.

 

Anabel

POZITIVA

BQL

PTICA

Gregor Ravnik

ZDAJ JE ČAS

Ina Shai

V NEBO

Indigo

VESNA

KiNG FOO

ŽIVE SANJE

Lara Kadis

ZDAJ SEM TU

Lea Sirk

NE, HVALA!

ManuElla

GLAS

Marina Martensson

BLIZU

MILA

SVOBODA

Nika Zorjan

USPAVANKA - LULLABY

Nuška Drašček

NE ZAPUSTI ME ZDAJ

Orter

KRALJICA

Proper

UKRADEN CVET

Tanja Ribič

LJUDJE

 

Vrstni red nastopov bo znan pred polfinalnim večerom. Vse skladbe na predizboru bodo izvedene v slovenskem jeziku, v finalu pa v jeziku, v katerem se izvajalci želijo predstaviti na Pesmi Evrovizije.

Predstavitev pesmi 
Vse tekmovalne pesmi lahko premierno poslušate na Valu 202, in sicer med 5. in 8. februarjem ob 14.40. Vsak dan bodo predstavili štiri pesmi, izvajalci pa bodo v kratkih intervjujih razkrili zgodbe o skladbah, ekipi in pričakovanjih pred Emo 2018.

Pesem Evrovizije 2018
V Lizboni so v ponedeljek z žrebom določili razvrstitev držav v polfinala letošnjega 63. tekmovanja za pesem Evrovizije, ki bo 8., 10. in 12. maja v portugalski prestolnici. Slovenija se bo predstavila v drugi polovicidrugega polfinala. Kot v preteklih letih bo končni vrstni red nastopov določen s strani organizatorja.


Novice o izboru EMA 

Dogajanje, povezano z izborom EMA 2018, lahko spremljate na uradni spletni strani  ter družabnih omrežjih FacebookInstagram in Snapchat (emaevrovizija).

 


B.K., K.K., RTVSLO
(FOTO: Jernej Kokol)