Proper, Lara Kadis, BQL, Lea Sirk, Indigo, Ina Shai, Marina Martensson in Nuška Drašček so finalisti izbora EMA 2018. Prihodnjo soboto, 24. februarja, se bodo potegovali za vozovnico na 63. tekmovanje za Pesem Evrovizije 2018, ki bo 8., 10., in 12. maja v Lizboni.

 

 

Poleg izjemnih finalistov pa se v finalu obeta še nekaj presenečenj. Vidu Valiču se bo v vlogi sovoditeljice pridružila Raiven. »EMA 2018 je zame največji izziv do zdaj, ker bom imela vlogo, ki jo bom opravljala prvič. Tega se zelo veselim in sem počaščena, da mi bo omogočena tudi ta izkušnja. Ni prireditve v Sloveniji, ki bi si jo bolj želela voditi kot Emo.«

»Zelo se veselim finala. To je definitivno še ena zareza v mojem življenjskem pasu, ki jo hočem imeti. Jaz bom garal, da bo vse teklo tako, kot mora. Raiven pa je tudi dovolj neustrašna, da se bo znala spoprijeti s to nalogo,« je o skupnem vodenju EME 2018 povedal Vid Valič.

Finale izbora EMA pa poleg izjemnih osmih finalistov in zanimivega voditeljskega para prinaša še nekaj glasbenih poslastic. Oder bodo, poleg finalistov, zavzeli še trije odlični glasbeniki in sicer Omar Naber, zmagovalec izbora EMA 2017, Amaya je, kot Maja Keuc, evrovizijske navdušence s skladbo No One navdušila že v Düsseldorfu leta 2011, tokrat pa bo slovenski publiki premierno predstavila svoj novi singel, R aiven pa nas bo spomnila na svoji skladbi z izbora EMA 2016 in 2017, nastop pa bo začinila s čisto svežo skladbo.

Za vstopnico za nastop na Pesmi Evrovizije se bodo potegovali: Proper, Lara Kadis, BQL, Lea Sirk, Indigo, Ina Shai, Marina Martensson in Nuška Drašček. Vrstni red nastopov v finalu bo znan tekom tega tedna.

Izbor bo  ob 20. uri  na 1. programu  TV Slovenija,  RTV 4D,  Valu 202,  Radiu Maribor  in  Radiu Koper.

Novice o izboru EMA 
Dogajanje, povezano z izborom  EMA 2018, lahko spremljate na 
uradni spletni strani  ter družabnih omrežjih  Facebook,  Instagram  in  Snapchat (emaevrovizija).

B.K., U.H.
(FOTO: Jani Ugrin)