Le nekaj dni po tem, ko je predizbor čez sito spustil le osem finalistov, je RTVSLO objavila nov seznam in sicer vrstni red nastopov na finalnem dejanju letošnje EME. V soboto nas je z ovojnicami presenetila Raiven, kdo bo pa presenetil s prevodom v angleščino?

 

Lea Sirk, Indigo, Marina Martensson, Lara Kadis, Proper in Nuška Drašček bodo tudi v finalu Eme svojo pesem zapeli v slovenskem jeziku. INA SHAI in BQL pa bodo predstavili angleške različice pesmi. Vrstni red nastopajočih torej sledi:

1. LEA SIRK - HVALA, NE!
2. INDIGO - VESNA
3. INA SHAI - GLOW
4. BQL - PROMISE
5. MARINA MARTENSSON - BLIZU
6. LARA KADIS - ZDAJ SEM TU
7. PROPER - UKRADEN CVET
8. NUŠKA DRAŠČEK - NE ZAPUSTI ME ZDAJ

V finalnem izboru bo o potniku na Evrovizijo poleg glasov poslušalcev in gledalcev odločalo še šest žirij, ki jih bo sestavljajo po pet članov. Poslušalci in gledalci bodo prispevali 50 odstotkov glasov, žirije pa preostalih 50.

 

Žirije za finalni izbor bodo razdeljene po različnih sklopih, in sicer jih bo sestavljala žirija glasbenih izvajalcev (pevci in drugi izvajalci), žirija glasbenih ustvarjalcev (avtorji glasbe, besedil, aranžmajev) in producentov, radijska žirija (radijski uredniki, novinarji, voditelji), televizijska žirija (uredniki, voditelji, režiserji, koreografi, oblikovalci celostne podobe), žirija oboževalcev Pesmi Evrovizije (člani uradnega kluba oboževalcev Pesmi Evrovizije, OGAE Slovenija) in mednarodna žirija (glasbeni izvajalci in ustvarjalci, televizijski in radijski ustvarjalci, novinarji, predstavniki založb/založniki).

Kaj pravijo na spletu - kdo ima največ možnosti za zmago. glede na YouTube oglede?
V tem trenutku sta BQL slabih 20 tisoč ogledov v prednosti pred Leo Sirk, ki tudi velja za favoritko sobotnega večera. Na tretjem mestu je Lara Kadis, ki v tem trenutku, s posnetkom skladbe 'Zdaj sem tu', kraljuje na lestvici YouTube posnetkov, saj je že tretji dan zapored na prvem mestu YouTube Trending Slovenia, z vsega skupaj dobrih 70 tisoč ogledov. Takoj za Laro je Nuška Drašček, ki letos na EMO odhaja s skladbo 'Ne zapusti me zdaj'. Trenutno na YouTubeu posnetek skladbe beleži dobrih 42 tisoč ogledov. Na petem mestu je Ina Shai, ki bo v finalu nastopila z angleško različico Glow - s slovensko si je pripela dobrih 34 tisoč ogledov. Proper so na šestem mestu, z vsega skupaj 26 tisoč ogledi, Indigo so ob predstavitvi Vesne dosegli 19 tisoč ogledov, švedska Slovenka Marina Martensson pa je s skladbo Blizu osvojila srca 13 tisoč poslušalcev.

B.K.. K.K.
(FOTO: Jani Ugrin)