EMA1PREDIZBORKiNG FOO, Nika Zorjan, Sell Out, Omar Naber so prvi štirje finalisti izbora EMA 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na prvem predizboru EMA 2017 so nastopili KiNG FOO (Wild Ride), Nika Zorjan (Fse), TOSCA BEAT (Free World), Lea Sirk (Freedom), Sell out (Ni panike), Zala (Lalalatino), Alya (Halo) in Omar Naber (On My Way). Vstopnico v finale so si priborili štirje: KiNG FOO, Nika Zorjan, Sell Out, Omar Naber.

Nika Zorjan:
"Definitivno mi uvrstitev v finalni izbor ni bila samoumevna. Moram povedati, da vseh 8 izvajalcev, ki so se danes predstavili, je vrhunskih, vsak ima na svoj način posebno pesem, pisano njim na kožo in tolikokrat sem slišala skladbe na generalkah, da so mi vsi postali všeč. In sem zelo vesela in hvaležna, da sem prišla naprej, res!"

Omar Naber: "Mislim, tako bom rekel. Vsak ki bo rekel, da ne bi rad nastopal na Emi in da ne bi šel zastopat Slovenije na tekmovanje za Pesem Evrovizije, se zlaže. To je velika čast za vsakega izvajalca, ki je že bil na Evroviziji - to lahko vprašate vsakega, ne samo mene. Glavni razlog je bil to, da sem začutil da imam primerno skladbo in da sem v primernih letih, da jo kot takšno lahko odpojem. Nisem premlad, nisem prestar, sem še vedno v 'top' letih, zdaj jih imam 35 in mislim, da je zdaj čas za balado, power balado in hvala še enkrat vsem poslušalkam in poslušalcem, kot tudi gledalkam in gledalcem za glasove, brez Vas ne bi prišel naprej."

Spremljevalni program predizbora EMA 2017
Prvi predizbor EME 2017 so s plesno-pevsko točko otvorile gostiteljice večera Tina GorenjakMaja Martina Merljak in Tanja Kocman. Na odru se jim je pridružil tudi Mario Galunič. Glasbene točke večera pa poleg osmih izvajalcev še Eva BotoManuElla in Veseli svatje.

Drugi štirje finalisti bodo znani že danes zvečer!
drugem predizboru, jutri, se bodo predstavili Clemens (Tok ti sede), Raiven (Zažarim), Kataya & Duncan Kamakana (Are You There), BQL (Heart of Gold), Ina Shai (Colour me), United Pandaz & Arsello feat. Alex Volasko (Heart to Heart), Tim Kores (Open Fire) in Nuška Drašček (Flower in the Snow).

Novice o izboru
Vsi izvajalci so podrobno predstavljeni na uradni spletni strani ter družbenih omrežjih FacebookInstagram in Snapchat (emaevrovizija).

(FOTO: Jani Ugrin)