Na drugem predizboru EME 2017 je nastopilo osem izvajalcev. Štirje so se uvrstili v finalni izbor, ki bo v petek 24. februarja 2017. To so Nuška Drašček, Tim Kores, Raiven in BQL.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na drugem predizboru EMA 2017 so nastopili Clemens (Tok ti sede), Raiven (Zažarim), Kataya & Duncan Kamakana (Are You There), BQL (Heart of Gold), Ina Shai (Colour me), United Pandaz & Arsello feat. Alex Volasko (Heart to Heart), Tim Kores (Open Fire) in Nuška Drašček (Flower in the Snow). Drugi predizbor EME 2017 so gostili Tina GorenjakMaja Martina Merljak in Tanja Kocman ter Mario Galunič. Med glasovanjem sta nastopila Alenka Godec in Samuel Lucas.

Finalisti EME 2017 (po zaporedni številki nastopa)

  • ·         Sell Out
  • ·         Nuška Drašček
  • ·         Tim Kores
  • ·         Nika Zorjan
  • ·         KiNG FOO
  • ·         Omar Naber
  • ·         BQL
  • ·         Raiven

Finalni izbor bodo gostili Mario GaluničTina GorenjakMaja Martina Merljak in Tanja Kocman. Med glasovanjem pa bodo nastopili glasbeniki, ki so že okusili slast Evrovizijskega odra - lanskoletna Evrovizijska zmagovalka Jamala, hrvaši predstavnik leta 1994 Toni Cetinski terlanskoletna slovenska predstavnica ManuEllaNeposredni prenos finala EME 2017 bo mogoče ob 20.00 spremljati na TV SLO 1Valu 202 in Radiu MariborSpletni video prenos z Gospodarskega razstavišča se bo pričel ob 19. uri, ko bo novinarka Klavdija Kopina gostila nastopajoče. Ob 20. uri pa sledi spletni šov s Tilnom Artačem in Miho Brajnikom, tudi v družbi spletnih komentarjev uporabnikov rtvslo

Nov sistem izbora slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije
Iz vsakega predizbora se je v finalni večer uvrstilo osem pesmidve najboljši po mnenju gledalcev in poslušalcev prek telefonskega glasovanja in dve najboljši po mnenju strokovne žirije
O zmagovalcu izbora EMA 2017, ki bo odpotoval na 62. tekmovanje za pesem Evrovizije 2017, bo odločalo 6 strokovnih regijskih žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen oz. točkovanja strokovnih žirij in telefonskega glasovanja bo 50-50.

B.K., J.V., RTVSLO
(FOTO: Jani Ugrin)