Leila promoLeila vsekakor ni neznano ime na slovenski glasbeni sceni, za sabo ima že dva uspešna singla in videospota, Ti si, ki je bil tudi del kompilacije Vala 202, Imamo dobro glasbo 010,  ter skladbo Kjer je sonce doma, katere spot ima zanimivo zgodbo, prikazane so tri slike različnih življenjskih obdobij – smrt, nedolžnost in radost življenja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simpatična ljubljanska pevka je tako, tik pred začetkom pravega poletja, postregla z novo skladbo Mimogrede, za katero je, kot tudi za ostali dve skladbi, posnela tudi videospot, v režiji Valérie Wolf Gang. Skladba bo na mix plošči DJ Spadea, imenovana Jack Of Spades. Pri skladbi Mimogrede gre za ženski rap na instrumentalno podlago preminulega glasbenega ustvarjalca Hedj-a in Neonlighta, zanimiv je pa tudi podatek, da bo na prihajajoči kompilaciji, na kateri bo velika večina moških rap vokalov, Leila edina predstavnica nežnejšega spola, ki bo s skladbo Mimogrede zapolnila svoj del pri kompilaciji.

 

izhod5

 

 

 

Kot pove Leila, Hammerhead s tekstom tvori komad, ki ni družbeno kritičen in je sprijaznjen z materialno stvarnostjo tega sveta. Ne joka, ne jamra, pove naravnost in poda rešitve. Drum'n'bass, rapalica, pokalica in ženska modrost sta torej prava glasbena kombinacija za letošnjo pomlad, ki že občutno prehaja v poletje, v pravem pomenu besede.

 

izhod8

Leila pa ni samo aktivna na glasbenem področju, je tudi producentka in direktorica filma IZHOD / EXIT, ki je ravno v minulih dveh tednih začel osvajati slovenske kinematografe, aktivna pa je tudi v kulturi, pomaga pri realizaciji svojih in tujih različnih projektov.

J.V.