alice blueAlice Blue je glasbena skupina, ki je nazadnje v javnost poslala svoj najnovejši singl 'Road Trip'. Poklepetali smo o turneji na Portugalskem, o izdelavi kompozicij v slovenskem jeziku in še marsičem. Vabljeni k branju!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Alice Blue, hvala da ste se odzvali povabilu na intervju.
Najlepša hvala za povabilo!

2. Zadnja skladba, ki ste jo predstavili, je Road trip. Za kakšno vrsto potovanja gre v tej skladbi?
Osnovna ideja pesmi je, da je kljub oviram in preprekam treba vztrajat in živet življenje na polno, brez obžalovanj. Vsak trenutek šteje in zato ga je potrebno izkoristit. Osnovna ideja za pesem pa je bil v bistvu naš 'roadtrip', ko se nam je na sredi poti v Budimpešto pokvaril avto. Kljub temu, da smo na bencinski črpalki stali štiri ure smo situacijo uspeli rešiti in nato še ujeli zadnji band na koncertu.

3. Ali vedno sodelujete z istimi avtorji?
Stojimo za prepričanjem, da band ni pravi band, če svojih pesmi ne piše sam. Vse, pod kar smo do sedaj dali svoje ime, smo napisali sami, tako da zunanjih avtorjev ni. Odgovor na to vprašanje je tako pravzaprav ja, saj je zasedba banda še vedno ista.

4. Koliko skladb imate pravzaprav že posnetih?
Trenutno imamo posnetih sedem skladb. Šest jih je bilo izdanih na EP-ju 'Snapshots', ki je izšel lani jeseni, Roadtrip pa je izšla kot singel. Trenutno ustvajamo nove skladbe, ki jih bomo prihranili za naš prvenec.

5. Pa videospotov?
Do sedaj smo posneli tri videospote in sicer za pesmi Get Somewhere in This Moment, ki ju lahko najdete na EP-ju 'Snapshots' ter seveda za pesem Roadtrip.

6. Ujel sem, da odhajate na Portugalsko, imam prav?
Tako je, na Portugalsko se odpravljamo 7.8. v večernih urah. Tam bomo ostali devet dni ter odigrali devet koncertov. Koncerti so razporejeni večinoma po severnem delu Portugalske in so organizirani s strani organizacije NAAM Barroselas. Na pot ne gremo samo z idejo igrat koncerte, ampak tudi z namenom širjenja dobre besede o slovenskih bandih in na splošno iskat nove možnosti za povezovanje s tujimi organizatorji. Mislim da je odveč poudarjati, kako turnejo že komaj čakamo!

ali


7. Na turnejo pa ne odhajate sami, ampak v družbi še ene švedske skupine?

Res je, na Portugalskem se nam bodo pridružili Individen & Kungarna. Zase pravijo, da igrajo švedski pop z močnimi besedili. Sicer se osebno še ne poznamo, vendar smo v stikih že sedaj in komaj čakamo na skupne koncerte.

8. Kako gledate na izdelavo glasbenega materiala v slovenščini?
Slovenščina je čudovit jezik, na katerega smo zelo ponosni, vendar smo se kljub vsemu odločili, da ustvarjamo v angleškem jeziku. Seveda nimamo nič proti ustvarjanju v slovenščini, vendar je naše mnenje, da je glasba nekakšno orodje za izražanje, zato ne bi smelo biti pomembno v katerem jeziku je.

foto Marko Einfalt

9. Kakšni so vaši načrti za naprej & ali imate kakšno misel, ki bi jo radi delili z našimi bralci?
Trenutno komaj čakamo turnejo, nato pa nas čaka snemanje še zadnjega videospota, preden se posvetimo snemanju našega prvega albuma. Bralci pa nas lahko obiščejo na Facebooku (www.facebook.com/aliceblueslo) ter si brezplačno prenesejo naš EP 'Snapshots'.

J.V.