967540 10151601074768388 976321679 nPoklepetali smo z makedonsko pevko, Nino Phoenix Janevo, ki jo najbolje poznamo iz letošnjega tekmovanja za Pesem Evrovizije, kot spremljevalno vokalistko Esme Redžepove in Vlatka Lozanoskega. Preverite, kaj nam je mlada pevka zaupala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nina, en lep pozdrav v Makedonijo!
Najlepša hvala, dobro jutro, pošiljam Vam lepe pozdrave iz vroče Makedonije!

Mislim, da je prav, da se najprej dotakneva tekmovanja za Pesem Evrovizije. Kakšna izkušnja je bila to zate?
Tekmovanje za Pesem Evrovizije je bila moja, dosedaj, kar se petja tiče, največja izkušnja. Ponudba mi je bila vsekakor zanimiva in vsekakor v veliko čast, da sem bila del delegacije, ki je predstavljala Makedonijo. Moto, katerega sem se držala pa je bil »Zabavaj se, zabavaj se, zabavaj se in spoznaj nove ljudi«

Je bilo to tvoje prvo sodelovanje z Lozanom in Esmo Redžepovo?
Tako je, to je bilo prvič, da sem sodelovala z Lozanom in Esmo in moram reči, da je šlo za izjemno prijetno izkušnjo.

 

1081143 10151601079643388 1876515219 n

Kako je tvoja okolica odreagirala na to, da si bila izbrana za backvocalistko makedonskih predstavnikov?
V bistvu, večina ljudi iz Makedonije me pozna, predvsem zato, ker sem leta 2003 zmagala na glasbenem izboru novih talentov »M2 Potraga novih zvjezda«, tako, da že desetletje uspešno fukcioniram na naši glasbeni sceni. Komentarjev nisem zasledila nobenih, saj se je dovolj praha dvignilo ob menjavi naše, makedonske, evrovizijske skladbe.

Si poslušala letošnjo slovensko evrovizijsko skladbo in kakšno mnenje imaš o njej?
Seveda, Hannah in njena skladba mi je bila zelo všeč, obožujem moderno zvočno produkcijo in zelo mi je žal, da ni prišla v finale. Bodimo realni, bilo je veliko slabih in slabših pesmi kot je »Straight Into Love«, pa so vseeno prišle v finale.
 
Kako komentiraš letošnjo evrovizijsko blokado balkanskih držav, ko se ni niti ena Ex-Yugo država uvrstila v finale?

Mislim, da je vse to, kar se je letos zgodilo, malo čudno. Predvsem zato, ker se v finale ni uvrstila Črna Gora z »Igranko«, ki je vseskozi veljala za TOP 5, po mojem mnenju bi se tudi Moran Mazor iz Izraela morala uvrstiti v finale, saj je imela močno balado, »Rak Bishvilo«,  ki se me je zelo dotaknila, hrvaška skladba mi je bila tudi všeč, Hannah pa sem tudi že omenila.

Dotakniva se še tvoje glasbe. Koliko pesmi imaš že posnetih in na katero si najbolj ponosna?
Do sedaj imam z mojo skupino, ki, na mojo veliko žalost, ne obstaja več, cel album, ki se imenuje »Pred polnoki« (Pred polnočjo). To je bil projekt M2 Produkcije, s katerimi sem imela ekskluzivno pogodbo pet let, potem pa sem po daljši pavzi zaradi službe in zasebnega življenja, začela delati na drugih, še večjih projektih, ne samo kot spremljevalna vokalistka, ampak sem začela delati tudi na mojem novem albumu, na katerem veliko delam. Moja najljubša pesem pa še ni izdana, izdajo načrtujem čez približno dva meseca, ko grejo dopusti mimo (smeh).

Si razmišljala o albumu in ali ga lahko pričakujemo?
Pa, ne hitim z izdajo albuma, delam na tem, da bo izdelek kvaliteten in ne narejen »na hitro«, samo zato, da lahko rečem, da sem tudi jaz glasbenica z albumom. Končan bo približno naslednje leto, če bo tako, kakor si trenutno zamišljam.

Opažam, da si strastna ljubiteljica filmov in risank. Na katero zvrst prisegaš?
Obožujem filme in serije, ne morem pa reči, da pripadam nekemu posebnemu tipu filma. Filmi, ki jih preprosto obožujem, so takšni kot so Joan of Arc, The Gladiator, Kingdom of Heaven, Lord of the Rings, Clash of the Titans, Brave Heart, med drugim tudi Armagedon, The Flight, The Matrix, sem goreča oboževalka Harryja Potterja, in še veliko ostalih.
Omeniti moram še odlične serije, kot so, Game of Thrones, Breaking Bad, Suits, Dexter, The Exes itd. Od animiranih filmov pa si najraje ogledam South Park, Ice Age, Despicable me, Madagaskar, in še par filmov iz Pixarove produkcije.

Si že kdaj obiskala Slovenijo?
Nikoli še nisem bila v Sloveniji, ampak upam, da bom prišla čimprej, da vidim to naravo in Vašo zeleno deželo. Obožujem planine, smučam od malih nog, bordam in obožujem naravo. Mogoče Vas obiščem že pozimi!

S katerim glasbenikom si posebej želiš sodelovanja?
Sodelovala bi z mnogimi, recimo, da ni ravno iz Makedonije, rada bi sodelovala z Vladom Georgievim, želim si posneti en fenomenalen duet z njim. Mogoče, nekoč. Vlado je za mene, kot Makedonci radi rečemo, »kralj balada«.

 

1082283 10151601074828388 724136370 n

Kakšni so tvoji načrti v prihodnje?
Nikoli ne planiram daleč v čas, zaenkrat imam v planu obisk Črne gore za dobra dva tedna. Ko se bom vrnila, bom začela z vajami z mojima dvema bendoma, delala bom na svojem albumu, pišem nova besedila, potem pa bom videla kako naprej!

Nina, hvala za tvoj čas. Želiš nameniti kakšno misel bralcem spletnega portala www.UltraPogled.eu ?
Hvala Vam, v veselje in čast mi je govoriti z vami, saj ste prvi slovenski medij, s katerim sem imela intervju. Rada bi pozdravila vse bralce ter jim poklonila meni zelo ljubo misel: »Živite svoje življenje kakor si vi želite. Je eno in vaše.«

 

J.V.
prevod: Valentina Petrova, Angelika Ergaver
(FOTO: osebni arhiv)