Ula Ložar -  ime, ki ga v zadnjih dneh slišimo vedno pogosteje, je že na Malti, kjer jo čaka pravi evrovizijski teden. Vaje, priprave, "kozmetični popravki", intervjuji in nastop sam - to so le nekatere obveznosti, ki čakajo prvo slovensko predstavnico na Pesmi Evrovizije za otroke. Pred odhodom na Malto smo jo prosili za nekaj odgovorov o sami izkušnji, ki je pred njo - vabimo Vas, da si ogledate, kaj nam je Ula zaupala!


Ula, ujeli smo te le nekaj dni pred odhodom na Malto. Imaš kaj treme?

Tik pred zdajci sem imela možnost izbrati nekaj kamnov za srečo, pa prav kameno strelo zame, tako, da tisto kar je navadne treme je zdaj bolj navdušenje, pesem pa smo tako zvadili, da težko, da je kaj treme po toliko vajah.

Slovenska pesem je naletela na veliko pozitivnih odzivov, kakšna pričakovanja imaš glede samega nastopa na Otroški Evroviziji?
Rekli so mi, tako na televiziji, kot Marjetka in Raay, da so to res dobri odzivi in da ni vedno tako zelo pozitivnih, ampak, da vseeno nič ne pričakujmo in to je tudi prav. Moram pa priznati, da se res zelo zelo veselim nastopa in pričakujem da bi zelo lepo izgledalo.

RTV Slovenija na tem tekmovanju sodeluje prvič. Si že prisluhnila skladbam ostalih držav sotekmovalk? Ti je katera še posebej všeč?
Vse poznam. Tri imam tudi na svojem telefonu. Ne bom izdala katere. No, zagotovo je ena od teh moja Nisi sam. (smeh)

Uradna evrovizijska skladba "Nisi sam / Your Light" vsebuje besedilo v angleščini in slovenščini, celotno skladbo v slovenščini si nedavno predstavila v oddaji Moja Slovenija, na nacionalni televiziji - kaj pa celotna skladba v angleščini? Ste z ekipo razmišljali tudi o tej različici?
Smo. Demo je že posnet, tudi videospot, pa ni bilo nikoli časa dokončati končne angleške verzije zaradi vseh vaj in nastopov ter intervjujev. Morda, če uspe, v prihodnje.

Kakšen nastop pripravljaš, kaj lahko pričakujemo med tistimi 3 minutami, ki pripadajo Sloveniji?
Vesela sem, ker smo se res potrudili z idejami za nastop, lahko izdam, da bo čarobno in kulsko.

Zaznal sem tudi nekaj manjših sprememb v sami skladbi (spremljevalni vokali, sprememba v besedilu na začetku pesmi).
Ves čas sem prepevala, v tistem zadnjem delu, take prepeve malce po svoje in so se vsi, tako Marjetka kot Raay, kot moji bližnji, zaljubili v tisto melodijo, tako da smo dodali spremljevalne vokale in jaz pojem tisto melodijo na koncu in pa, ker je bilo kasneje nekoliko več časa, smo še za piko na i na finalu dodali malce moči.


Ula se je v nedeljo sprehodila tudi po rdeči preprogi - uradni otvoritvi izbora Junior Eurovision Song Contest

Več o Uli in ostalih predstavnikih na Pesmi Evrovizije za otroke - neposredno iz Malte - v prihodnjih dneh, na vaši domači domeni UltraPogled.eu

J.V.
(FOTO: Facebook stran Ula Ložar)