Priljubljeni družinski kviz Moja Slovenija vstopa v četrto sezono. V soboto, 28. septembra, bo ob 20. uri na sporedu prva oddaja jesensko-zimske sezone. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ustvarjalci so se potrudili, da bo oddaja ponudila nekaj novega, hkrati pa obdržala vse, kar je dobrega, kar se odraža tudi v odlični gledanosti. Oddaja Moja Slovenija je bila namreč med januarjam in aprilom v povprečju najbolje gledana sobotna razvedrilna oddaja v Sloveniji (vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta).

Novi igri Lepo po vrsti in Dva v enem

Nova sezona v oddajo prinaša dve novi igri. V prvi, Lepo po vrsti, morajo tekmovalci zložiti v pravi vrstni red pet fotografij. Pri tem gre za igro znanja, spomina in tudi sreče. Pri drugi igri, Dva v enem, pa računalnik zlije dve fotografiji znanih Slovencev v eno, ekipi pa morata uganiti, kdo se skriva na združeni fotografiji. Za poskus smo združili obraza Nine in Borisa. Rezultat vidite zgoraj.

Kako slovenščino sliši Ras George?

Novost Moje Slovenije je tudi novi sodelavec Ras George. Gospodič, po rodu iz Zimbabveja, se bo spopadel s popularnimi skladbami iz zakladnice naše glasbene zgodovine. Brez znanja slovenščine bo prepeval, kar bo pač slišal in razumel v svojih slušalkah, naši tekmovalci pa se bodo potrudili, da čim prej uganejo, kaj poje. Ras George je pravi človek za to igro, saj je zabaven, sproščen, simpatičen. Kot boste videli, pa tudi dobro pleše. 

Modre in rdeče bosta še dalje vodila Nina in Boris

Nina Valič in Boris Kobal ostajata nepogrešljiva kapetana v oddaji. Oba računata na znanje in borbenost svoje ekipe, hkrati pa na lastno srečo pri finalni igri, ko točke poklanja muhasto kolo sreče. Odslej bo stvar še bolj napeta, saj je na kolesu mogoče izgubiti vse doslej zbrane točke. Nihče se do čisto zadnjega vprašanja ne more v miru veseliti zmage. 

Hišni band bo še naprej skrbel za glasbeno vzdušje
Oddaje pa ni brez odličnega vzdušja, h kateremu odločilno prispeva hišni bend. Manca Špik, Lea Sirk in Aleks Volasko ostajajo hišni pevci, Boštjan, Anže, Goran, Jure in Robi pa so naši vrhunski glasbeniki, ki so kos vsem slovenskim uspešnicam. Doslej so jih zaigrali približno sto sedemdeset. In v novi sezoni čakajo nanje v vsaki oddaji štiri nove. Doslej so posneli eno ploščo Tiste najlepše, ki je naletela na odličen odziv, song oddaje Moja Slovenija pa postaja že prava domoljubna uspešnica, ki se prepeva na različnih prireditvah.

Dobrodelnost tudi v novi sezoni
Ustvarjalci oddaje so odločeni, da bodo pred decembrskimi prazniki znova dokazali, da imajo naši gledalci veliko srce. Zbirali bodo denar za družine v stiski, tako kot so to počeli že v minulih sezonah in zmeraj bili zelo uspešni. V lanskem decembru so v božični oddaji zbrali več kot 30.000 evrov za otroke, katerim so tako vsaj malo pomagali iz revščine in obupa.

Vabljeni pred male ekrane ter na Facebook in Twitter
Vse do konca decembra ste vabljeni vsi, ki si želite sproščene zabave, da ob sobotah ob 20. uri preklopite na 1. program Televizije Slovenija. Ustvarjalci oddaje vas vabijo tudi k spremljanju facebookove strani oddaje, kjer so zelo aktivni, s skoraj 30.000 prijatelji pa tudi najbolj »všečkana« oddaja Televizije Slovenija. Trudijo pa se tudi s čivkanjem na Twitterju, kjer se lahko pridružite razpravi z uradnim "hashtagom" #MojaSlovenija.

RTV Slovenija
(FOTO: Žiga Culiberg)