Eurofancafe1Letošnji slogan "Gradimo mostove" je osnovan na ideji povezovanja in gostoljublja, zato Dunaj zagotavlja štiri osrednja prizorišča, ki bodo ob skupnem navdušenju delovala kot talilnice različnih narodnosti in prepričanj. Vstopnice za ogled izbora za Pesem Evrovizije v dvorani Stadthalle se hitro prodajajo. Veliko zanimanja pa je tudi za spremljanje prenosa posameznih šovov v Evrovizijski vasi na trgu Rathausplatz pred dunajsko mestno hišo in v Euro Clubu, v pivnici Ottakringer Brauerei, ki je namenjen akreditiranim novinarjem, delegatom in umetnikom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med veliko množico obiskovalcev tega dogodka (na Dunaju jih organizatorji pričajujejo okoli 200 milijonov), pa se bodo nedvomno pomešali tudi člani mednarodnega združenja oboževalcev Evrovizije OGAE International. Gre za krovno organizacijo vseh 40 nacionalnih združenj oboževalcev Evrovizije, v katerega je včlanjenih že več kot 10.000 navdušencev. Člani OGAE Avstrija bodo zato v času letošnjega dogodka (od 17. do 23. maja 2015) odprli še četrto lokacijo z naslovom Euro Fan Cafe, kjer se bodo obiskovalci lahko pomešali s člani združenja, skupaj navijali in proslavljali. „Po velikem uspehu Euro Fan Cafe-ja leta 2013 v mestu Malmö in 2014 v Kopenhagnu, je Dunaju letos uspelo z EMS Lounge zagotoviti eno najbolj modernih in popularnih lokacij v mestu, ki bo lahko kos velikemu številu pričakovanih gostov,“ je povedala Claudia Weymayer-Czaak, predstavnica OGAE Avstrija. Euro Fan Cafe bo deloval na naslovu Dietrichgasse 25 v tretjem okrožju, ki je z linijo U3 podzemne železnice direktno povezan z dvorano Stadthalle, strogim centrom mesta, letališčem in trgom pred mestno hišo. Od 12h do 19h bo tukaj delovala kavarna, ki pa se bo v večernih in nočnih urah med 19h in 2h prelevila v nočni klub. V klubu bodo koncerti nekdanjih evrovizijskih tekmovalcev in zmagovalcev, intervjuji in koncerti letošnjih udeležencev, poznani DJ-i, karaoke in tudi ločen VIP-prostor. Organizatorji v sedmih dneh pričakujejo 700 do 1.000 obiskovalcev na dan.

eurofancafe2

Tedenske vstopnice za večerne dogodke so v predprodaji (do 16. maja) na voljo na spletu, karte s popustom za člane OGAE prav tako najdete na spletu, medtem ko bo dnevne karte mogoče kupiti na blagajni na dan dogodka. Vstop za akreditirane novinarje in delegacije bo prost.  

A.M., J.V.
(FOTO: emslounge.at)